TEDÜ'nün Sürdürülebilir Kalkınma için 2030 Gündemine İlişkin Taahhüdü

Birleşmiş Milletler Üye Devletleri, 2015 yılında 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi'ni kabul ederek insanlar ve gezegen için şimdi ve gelecekte barış ve refah için ortak bir plan sağladı. 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı (SKA), gelişmiş ve gelişmekte olan tüm ülkelere küresel bir ortaklık içinde acil eylem çağrısı yaparak bu gündemin özünü oluşturmaktadır. Bu devetler, yoksulluğu ve diğer yoksunlukları sona erdirmenin, iklim değişikliğiyle mücadele ederken ve okyanuslarımızı ve ormanlarımızı korumaya çalışırken, sağlığı ve eğitimi iyileştiren, eşitsizliği azaltan ve ekonomik büyümeyi teşvik eden stratejilerle el ele gitmesi gerektiğinin farkındadırlar.

Genç ve dinamik bir vakıf Üniversitesi olarak TEDÜ, küresel zorluklarla mücadele etmek için SKA'larla uyum içinde çalışmayı vurgulamaktadır. Bu bağlamda TEDÜ, üniversitede ve yerel toplumda bu konularda farkındalık yaratmak için 14 Ekim 2021'de Üniversite Senatosunda bir karar alarak SKA'lara ulaşmayı taahhüt etmiştir.

TEDÜ, stratejik planına göre öğrenci odaklı, yenilikçi öğretme ve öğrenme yöntemlerine bağlı, liberal eğitim odaklı gibi ana temalara bağlı kalmaktadır. Bunu yaparken de TEDÜ, sürdürülebilir kalkınma amaçları ile uyumlu yeni stratejiler başlatmayı hedefler.

sürdürülebilirlik